آیین رونمایی از کتاب «شیوۀ انس و روش تدبّر در قرآن از منظر علامه طباطبایی(ره)» برگزار شد.
  • خرداد 13, 1402 ساعت: ۲۳:۱۹
  • بازدید 304
    7
    رونمایی از کتاب «شیوۀ انس و روش تدبّر در قرآن از منظر علامه طباطبایی(ره)»

    آیین رونمایی از کتاب «شیوۀ انس و روش تدبر در قرآن از منظر علامه طباطبایی(ره)» در شهر مقدس قم برگزار شد.

    ارسال توسط :
    پ
    پ

    آیین رونمایی از کتاب «شیوۀ انس و روش تدبر در قرآن از منظر علامه طباطبایی(ره)» در محل منزل سابق مؤلف تفسیر المیزان (مدرس عالی تفسیر و دارالقرآن علامه طباطبایی(ره)) با حضور مؤلف، قائم‌مقام سابق مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور و مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان، در شهر مقدس قم برگزار شد.

    در ابتدای این برنامه حجت الاسلام و المسلمین دکتر دادسرشت با اشاره به انگیزه‌های دانشگاهیان در بهره‌مندی از قرآن کریم و شیوه صحیح و روش‌مند تدبّر و فهم، به اهمیّت و لزوم تألیف چنین آثاری پرداخت.

    در ادامه حجت الاسلام و المسلمین ملکی با تشکر و قدردانی از استاد تاج آبادی و حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان، ضمن اشاره به آسیب‌های فقدان آثاری فاخر در این خصوص گفتند: فضای قرآنی نیاز به تولید چنین محتواهایی دارد که بتواند روش‌های صحیح تدبّر در قرآن را به مخاطبان خود بیاموزد و در این زمینه آنان را ارتقاء دهد.

    حجت الاسلام و المسلمین استاد تاج آبادی، نویسندۀ کتاب نیز ضمن تبریک ایام ولادت امام هشتم (سلام الله علیه) در ابتدا به تبیین مراحل تدوین این اثر فاخر پرداختند.

    ایشان در ادامه با بیان این مطلب که علامه طباطبائی یگانه روش صحیح تفسیر قرآن را روش قرآن به قرآن دانسته و هر روش دیگری از نظر ایشان مصداق تفسیر به رأی است، یکی از اهداف اساسی از تدوین این کتاب را تبیین این ادعای بزرگ دانست.

    به اعتقاد نویسندۀ این کتاب، از نظر علامه طباطبائی تفسیر قرآن به قرآن یا همان روش تدبّری نه یک انتخاب، بلکه ضرورت است.

    وی افزود: برای تبیین مبانی قرآنی این ادعا، لازم بود مبانی تفسیری خاص علامه که تفسیر ایشان بر آن مبتنی است، روشن شود؛ لذا بخشی از این کتاب به مبانی اختصاص پیدا کرد تا مبانی خاص ایشان که در نگاه‌ها و دریافت‌های المیزان مؤثّر است، تبیین گردد. در ادامه نیز به قواعد تفسیری پرکاربرد و مبتنی بر مبانی مذکور پرداخته، ارتباط میانشان شرح داده شد.

    پرداختن به رویکرد روایی خاص علامه(ره) و نسبت المیزان با روایات، بخش دیگری از دغدغه‌های مطرح شده توسط مؤلف محترم بود که علی‌رغم اختصاص یافتن درس‌های ششم و هفتم کتاب به آن، معتقدند که همچنان بسط درخور این مطلب، مجالی فراتر از محدوده دو درس کتاب داشته و در این اثر هم به جهت تحفظ بر حجیم نشدن کتاب درسی، به اختصار به آن پرداخته شده است.

    نویسندۀ کتاب در انتها با بیان این مطلب که “این اثر یک قدم اولیه بوده و مثل هر کار و اقدام اولیه لغزش‌های خود را دارد” از عموم صاحب‌نظرانی که می‌توانند مکمل نقائص باشند، درخواست کرد تا از ارسال و بیان نظرات و انتقادات سازنده‌شان دریغ ننمایند.


    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه‌های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
    • پیام‌هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد، منتشر نخواهد شد.